V Ostravě došlo díky středečním změnám k naplnění přirozeného politického vývoje

„Jak my, tak hnutí ANO 2011 v Ostravě jsme pochopili, že pokud chceme zásadnějším způsobem měnit pořádky ve městě, tak to nebude možné ve spojení se sociální demokracií. Rozhodli jsme se proto vrátit se k povolebním vyjednáváním, navzájem se v návrzích doplnit a spojit síly. A přistoupit k zásadnímu převratnému kroku a to, že sociální demokraté – poprvé od roku 1990 – nebudou ve vedení města,“ vysvětluje za hnutí Ostravak Lukáš Semerák.

Uzavření spolupráce s novým koaličním partnerem je důležitý a nezbytný krok k zahájení změn ve fungování města. Mezi hlavní cíle, které si hnutí Ostravak ve vedení města stanovilo, patří zejména zvýšení bezpečnosti ve městě a úzce s tím spojená problematika nepřizpůsobivých občanů. Dále by se hnutí Ostravak chtělo zaměřit na revitalizaci centra města Ostravy, především jeho historické části, a zvýšení péče o městskou zeleň. Velkou pozornost chce věnovat také obnově výstavby nájemních bytů a zefektivnění řízení města a městských společností.

Představenstvo hnutí Ostravak