Prohlášení hnutí Ostravak k novému vedení města

Na dnešním zastupitelstvu města došlo ke změně ve vedení města. Naše hnutí uzavřelo dohodu o koaliční spolupráci s hnutím ANO. Podle našeho názoru je to důležitý a nezbytný krok k zahájení procesů změn ve fungování města.

Za hnutí Ostravak se novým náměstkem zastupujícím primátora stal Mgr. Michal Mariánek, kterému byl svěřen úsek sociálních věcí, zdravotnictví, prevence kriminality, dalšími náměstky primátora se stali Ing. Břetislav Riger, kterému byl svěřen úsek útvaru hlavního architekta, investic, stavebního řádu a doc. Ing. Iveta Vozňáková, Ph.D., které byl svěřen úsek financí a rozpočtu. Čtvrtým členem rady města je JUDr. Lukáš Semerák, kterému byl svěřen úsek dopravy, dopravně – správních činností.

Jsme rádi, že náš nový koaliční partner, hnutí ANO, pochopil, že nezvratné a důležité změny lze jen těžko prosadit s představiteli strany, která je ve vedení města již 25 let. Věříme, že hnutí ANO, tak jak deklarovalo, bude dobrým koaličním partnerem až do konce volebního období.

Součástí nové koalice bude dále KDU-ČSL a ODS. Hlavním úkolem nové koalice bude otevření procesů vedení města lidem, nastolení nezvratných změn v systému fungování města, které zajistí smysluplné hospodaření s veřejnými prostředky ve prospěch občanů Ostravy. Pro Ostravu je to naděje, která, jak doufáme, přinese impulz pro rozvoj a perspektivu našeho města.

Předsednictvo hnutí Ostravak