Zpět 07/06/2018

Jubilejní Ostravská muzejní noc

Kulturním festivalem Ostravská muzejní noc se město v sobotu 9. června už podesáté propojí. Kulaté výročí bude slavnostně zahájeno v 18 hodin na Prokešově náměstí před budovou Nové radnice pouštěním balonků v barvě trikolory.  

Návštěvníci Prokešova náměstí se mohou od 17.30 hodin těšit na prvorepublikovou atmosféru za hudebního doprovodu swingu a electroswingu, výuku charlestonu, základů stepu, swingových párových tanců. Tělovýchovná jednota Sokol předvede ukázku sletové skladby. Pro děti je připraven tvůrčí program ve spolupráci se středisky volného času, malování na obličej a další, a to do 21 hodin.

Součástí jubilejního ročníku Ostravské muzejní noci budou prohlídky reprezentativních prostor budovy radnice, která v letošním roce oslaví 88 let od svého slavnostního otevření. Návštěvníci se dostanou do prostor, které veřejnosti běžně přístupné nejsou. Zdarma bude přístupná také radniční vyhlídková věž. Pokochat se pohledem na večerní či noční město z věže z výšky 73 metrů bude možné od 18 do 23 hodin.

Až do pozdních nočních hodin své dveře otevře 36 ostravských institucí a organizací, které se věnují kultuře nebo vzdělávání. Připravený je nabitý program plný zábavy i dobrodružství a na účastníky čeká neopakovatelná noční atmosféra.

Spousta atrakcí se bude tuto mimořádnou noc odehrávat po celém městě. Do svého zákulisí vpustí účastníky festivalu téměř čtyři desítky organizací, které se věnují kultuře nebo vzdělávání – muzea, galerie, knihovny, školy, technické památky, kavárny, kluby, cirkus i centra se speciálním zaměřením. Nebudou chybět výstavy, komentované prohlídky, přednášky, projekce, koncerty, workshopy, tvůrčí dílny nebo scénická vystoupení. Také letos bude po městě jezdit pět muzejních autobusových linek zdarma. Všechno podstatné najdete na www.ostravskamuzejninoc.cz.

 

Sdílejte článek